• Register
  • Help
Results 1 to 4 of 4

Topic: GPO volume knob does not respond visually??

Share/Bookmark
  1. #1

    GPO volume knob does not respond visually??

    I\'m using GPO with Digital Performer on a Mac with OSX 10.2.8 . I use both a Yamaha S90 and an Edirol
    PCR -50 and GPO \'s volume knob doesn;t seem to respond visually when I move the volume fader on either controller.

    In other words, I should see the volume knob move as
    I move the fader on either controller, but it doesn\'t. It\'s receiving the volume midi message as I can hear the levels change, but the knob doesn\'t move, nor do the
    values change on the knob to indicate more or less volume. If I use my mouse and trun the volume knob
    up or down in GPO it responds as it should.

    Is this a bug in the player?

    thanks,

    Tom

  2. #2
    Moderator
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    Chandler, Arizona
    Posts
    4,045

    Re: GPO volume knob does not respond visually??

    Are you changing volume with Modulation (CC1), if so then you will not see the volume change as it is actually the CC7 volume. I set the general volume with volume knob and then Modulation (CC1)to change levels in the song.

  3. #3

    Re: GPO volume knob does not respond visually??

    Haydn:

    I\'m sending CC7 for the volume change. It works
    with Kontakt and most other soft synths but not
    GPO.The CC1 controller is activated when I use the mod wheel and then I also can see the mod wheel move on the GPO interface.

    Thanks,
    Tom

  4. #4
    Moderator
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    Chandler, Arizona
    Posts
    4,045

    Re: GPO volume knob does not respond visually??

    Did you enable CC7/CC10 in Options in the GPO player?

Go Back to forum

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •