• Register
  • Help
Results 1 to 6 of 6

Topic: Gigapiano glitch problem

Share/Bookmark
  1. #1

    Gigapiano glitch problem

    I have no problem with other libary but when I use Gigapiano, I get a chime-like sound when I lift the keys after pressing on the sustain pedal and after playing a few pessage the note got cut off abruptly. Anyone has encountered such problem before?

  2. #2

    Re: Gigapiano glitch problem

    Yes I have, it\'s the rom.. I also think it\'s not that great as well.. contains a lot of noise (the samples)

    GigaP is already a very old library. Go for the newer samples like bosendorfer or steinway.

  3. #3
    Senior Member LHong's Avatar
    Join Date
    May 2000
    Location
    San Jose, Ca, USA
    Posts
    542

    Re: Gigapiano glitch problem

    Check your PC performance, likely piano-sample is required huge of polyphony, where CPU\'s speed, Memory\'s capacity and harddisk\'s performance all are processed hardly.

    <BLOCKQUOTE><font size=\"1\" face=\"Verdana, Arial\">quote:</font><HR>Originally posted by henrylai:
    I have no problem with other libary but when I use Gigapiano, I get a chime-like sound when I lift the keys after pressing on the sustain pedal and after playing a few pessage the note got cut off abruptly. Anyone has encountered such problem before?<HR></BLOCKQUOTE>


  4. #4

    Re: Gigapiano glitch problem

    Nothing to do with it, glitches just happen in GS with this and other roms. My system is 100% tweaked, fast and mean and it\'s giving the glitches hendrylai describes also.

    Gigapiano isn\'t too great.

  5. #5

    Re: Gigapiano glitch problem

    Thanks guys. Yes I don\'t think it\'s a CPU problem \'cause GS requirement for
    160 voices is a PII 800 and I\'m using an Athelon 1.2 G, recommended memory
    is 128M RAM and I have 512M, plus I have fine tuned it to run perfectly for
    audio in Cubase VST. But anyway I have friend that claimed he did not have
    this problem; he\'s using Pentium III 1.8G 512M RAM. So it really puzzles me.

  6. #6

    Re: Gigapiano glitch problem

    hi
    Its the Gigapiano itself, I think its
    the release layer making those Twwiiing
    sounds.
    I know Trachtmann has made an .art file
    that removes the release layer, maybe it
    will help.
    Look at: http://www.wstco.com

    By the way Trachtmann has made an excellent
    ( so it seems from the Demo\'s )
    and cheap 8-layer Steinway for Giga.

    Me? I\'m waiting for Post\'s new Steinway -
    that\'s the best piano library I\'ve heard
    so far. :-)

    Bjk


Go Back to forum

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •