• Register
  • Help
Results 1 to 4 of 4

Topic: Major Latency and Constant Red Button?

Share/Bookmark
  1. #1
    Senior Member Steve_Karl's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Pittsburgh, PA 15206 USA
    Posts
    1,425

    Major Latency and Constant Red Button?

    Hi,

    First: I'm no stranger to GS and have been running it sucessfully on 98SE
    with no problems for a few yrs.

    The strange behavior here with GigaStudio 2.50.48 is on XP.
    There is extreeme latency ... almost 1 second delay between the strike of a key and the sound of a note.

    Any external contoller ( keyboard or drum machine )
    when plugged into my pci-822 midi in, immediately shows a

    ***constant red input light***

    ( the 1 2 3 4 midi in indicators )

    ...that's a constant red light even if no notes are being sent.

    Unplug the cable ... light goes off ... replug the cable ... light goes on ...
    latency is b,b,b,b,b,ba,a,a,a ddd.

    There are no midi thru options on the pci-822 or GS so it's not
    a midi echo problem as far as I can see...but there might be somewhere in XP
    that I haven't looked?

    I've tried two different controllers and they both show the same problem
    and the latency is present with both.
    Both of these controllers work correctly on the Win98SE machine
    with no latency and no constant red light.

    The drivers for the PCI-822 are the current drivers.

    I also tried triggering GS using MidiOverLan from my other Win98SE machine
    and the same latency is present.

    Any ideas or thoughts on this problem are welcome.

    Thank you,

    Steve Karl

  2. #2
    Senior Member Gary M. Thomas's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Myrtle Beach, SC (USA)
    Posts
    522

    Smile Re: Major Latency and Constant Red Button?

    Hello Steve. You might wanna try upgrading your GigaStudio to a newer version. Don't know if that'll help ya... but I have GigaStdio 160 Version 2.54.... and the newer version kinda works better, in my opinion .
    Check it out: http://www.tascamgiga.com/updates.php .

  3. #3
    Senior Member Gary M. Thomas's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Myrtle Beach, SC (USA)
    Posts
    522

    Exclamation Re: Major Latency and Constant Red Button?

    Also Steve... Do a "search" on the forum for the word "Latency"...... you should find tons of info.
    Hopefully, you can find an answer which will help you. GT

  4. #4
    Senior Member Steve_Karl's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Pittsburgh, PA 15206 USA
    Posts
    1,425

    Re: Major Latency and Constant Red Button?

    Quote Originally Posted by Gary M. Thomas
    Also Steve... Do a "search" on the forum for the word "Latency"...... you should find tons of info.
    Hopefully, you can find an answer which will help you. GT

    Thanks Guys.
    Problem solved. It was my buffer size ( GSIF buffer ) in my Gina Card.

    I'll check on the update also.

    Steve

Go Back to forum

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •