• Register
  • Help
Results 1 to 6 of 6

Topic: problems loading GPO in full Kontakt

Share/Bookmark
  1. #1

    problems loading GPO in full Kontakt

    Hi Tom,

    Thanks for your help, again, on other subjects!
    I'm having another problem again (I guess that is what working with computers is about a lot of the time....). I tried to load GPO in my full Kontakt version, but it keeps saying: 'The content you are trying to load is not registered (please be sure to start the application that came with the content at least once)'. Well, I started the GPO Kontakt sampler, running it along my full Kontakt, but it doesn't matter. My version: V1.5.1002
    Is it worth loading GPO in the full Kontakt anyway, or might I just well stick to your GPO Kontakt version?

    Any tips?

    Regards,

    Peter

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Out in left field
    Posts
    327

    Re: problems loading GPO in full Kontakt

    Hi,

    Assuming you're registered correctly, I have no idea what would be causing the problem, (although there are apparently NI reg problems with IE6.)

    But you might want to get the free update from your 1.5.1002 to the latest 1.5.3 something:

    http://www.native-instruments.com/in...taktupdates_us

    It could, possibly, change your settings and solve the glitch.

  3. #3
    Moderator
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    Chandler, Arizona
    Posts
    4,045

    Re: problems loading GPO in full Kontakt

    There is a key missing in the registry. If you do a search here you'll find a thread concerning this issue. Or you can give Gary Garritan a call. He should have the fix as I sent it to him. I'm at work now and don't know the key right off the top of my head. Hopefully NI's added this fix to the next update.

  4. #4
    Moderator
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Orcas Island
    Posts
    11,454

    Re: problems loading GPO in full Kontakt

    Peter,

    You need to have both the full version of Kontakt and the GPO Plyaer authorized. Make sure you have the latest version of Kontakt. Earlier versions did not recognize the player.

    Gary Garritan

  5. #5
    Moderator
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    Chandler, Arizona
    Posts
    4,045

    Re: problems loading GPO in full Kontakt

    Gary,

    This is the bug that both Tom and I had where there is a Content Key missing in the registry. You should have the email there somewhere. I don't have a copy of the email any longer.

  6. #6
    Moderator
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Orcas Island
    Posts
    11,454

    Re: problems loading GPO in full Kontakt

    First make sure that you load at least one instrument into the Player to register the content so it can be used by the full version.


    If you have an older version of GPO there may be an error in the Registry. Try Jim Ortner's fix to correct the problem:

    Open: Regedit

    HKEY_CURRENT_USER
    Software
    Native Instruments
    Content
    The key that needs to be changed is found in: HKEY_CURRENT_USER\Software\NativeInstruments\Conte nt

    Change: 0000rbk REG_SZ Kontakt Player
    To: 0000rbk REG_SZ GARRITAN PERSONAL ORCHESTRA

    ----------------

    After this change has been made GPO should load into Kontakt 1.5.2 without problems. Proceed at your own risk and make sure to back up.

    Gary Garritan

Go Back to forum

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •