• Register
  • Help
Results 1 to 9 of 9

Topic: Giga 3.04 will not complete startup.

Share/Bookmark
  1. #1

    Giga 3.04 will not complete startup.

    I am having trouble getting gigastudio 3.04 to start for me. I see the first window open like it is trying to start yet it will not complete even if I let it set there for 15 min. It does not lock up the computer I just have to end the application with the windows task manager.

    I am running a P4 2.4Ghz with Windows XP home
    1GB of RAM and 2 harddrives
    Sonar 4.0 is the rewire device.

    I have tried to start it as a rewire device in Sonar and I have tried to start it as a stand alone application with the same result. Any ideas what I might try. Thank you.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    St. John's NL
    Posts
    1,040

    Re: Giga 3.04 will not complete startup.

    the same thing happened to me when I first installed it. I uninstalled and re-installed and it worked. Try that, and make sure you back up your license!

    Happy Giga-ing!

    Belbin

  3. #3

    Re: Giga 3.04 will not complete startup.

    Thanks belbin but I have tried that twice and it has proven unsuccesful in solving the problem. It is like it is looking for something or waiting on something that never happens.

  4. #4

    Re: Giga 3.04 will not complete startup.

    This happend to me, the computer kept rebooting when I would try to run the program. I went into the bios and disabled Hyper Threading for my P4 chip and it started right up. After I downloaded the 3.04 update I could then restart the HT and things run great now.

  5. #5

    Re: Giga 3.04 will not complete startup.

    Quote Originally Posted by hbhunt
    Thanks belbin but I have tried that twice and it has proven unsuccesful in solving the problem. It is like it is looking for something or waiting on something that never happens.
    You did a complete uninstall, delete any remaining program files(if any), reboot, and fresh install followed by installing update?

    Things to try:
    Start / Programs / Tascam / GS CONFIGURATION MANAGER. Does this open?
    Check the hardware tab, try the troubleshooting tab/start up options / Enable all warnings /generate and view diagnostics. Play around in there.
    Try disabling rewire. See if the GSIF2 driver is listed.
    GS3 will not start if "Crypser.exe" is not running. Do a Cntrl/Alt/Delete and look for this in the list. It also won't start if "msg32.exe" is not enabled in your start up. Start/Run/trype in MSCONFIG/Start Up, and look for it there. If you reinstalled it successfuly, then these 2 items should be up and running.
    While you're in the start up dialog, perhaps UNCHECK several items temporarily as a troubleshooting procedure. Maybe GS3 doesn't like something thats running. I have only 3 items in my start up. One is my trackball driver/settings, one is my soundcard mixer icon, and #3 is msg32.

    I suppose you could copy/paste your Diagnostic log to your next post here or email this to Tascam(as if your going to hear back from them anytime soon).

    good luck

  6. #6

    Re: Giga 3.04 will not complete startup.

    Thanks potatobug I will check those items to make sure they are running. I have a suspicion that they are not because I have done some tweeking to try to get the most out of my system so I do not have much running in the background. Thanks.

  7. #7

    Re: Giga 3.04 will not complete startup.

    It was the Crypser.exe that did it I started that and all apears to be well. Thank you for your help.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    St. John's NL
    Posts
    1,040

    Re: Giga 3.04 will not complete startup.

    Another victory thanks to NS and its helpful users!!!

    Belbin

  9. #9

    Re: Giga 3.04 will not complete startup.

    Hello to all this is my first post....

    [Quote]It was the Crypser.exe that did it I started that and all apears to be well. Thank you for your help.
    How did you come to that conclusion I thought that Gigasampler had to be on a seperate PC?
    If that is not the case how did you get it not to scan through your folders (vst) if you are using a steinberg app.

    Mark Nomad

Go Back to forum

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •