• Register
  • Help
Results 1 to 4 of 4

Topic: Wacky behavior with Layla24/VST5 and bus assignments

Share/Bookmark
  1. #1

    Wacky behavior with Layla24/VST5 and bus assignments

    Layla24 on Win98 se (drivers are ver 5.53)
    Cubase VST5

    issue Bus assignments are wacky
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    If I enable buses 2, and/or 3 thru 4 I can\'t play audio set to the Master bus (ch 1/2). NO audio is heard.

    Is this by design?

    thank you
    saxguy2000

  2. #2

    Re: Wacky behavior with Layla24/VST5 and bus assignments

    Solved a major piece recently about this issue.

    In ASIO multimedia setup utility, it seems that I have to UNCHECK the Input ports for channels 3/4, 5/6 and 7/8

    Under Output ports, I\'ve selected 1/2, 3/4, 5/6. I don\'t check 7/8 since I have GigaStudio running and it uses these.

    With this setup, happily all effects AND busses (woohoo!) work.

    Here\'s the strange part. This works for new songs only. All the songs I worked on previously still exibit the wierd behavior of only allowing ONE bus at a time and only the Insert effects working.

    ***Anyone know of a way to basically reset Cubase for these older songs. It\'s as if the underlying configuration regarding ASIO is totally messed up.***

    It would be nice to not have to redo these finished songs.

    Jeff

  3. #3

    Re: Wacky behavior with Layla24/VST5 and bus assignments

    Hi Jeff, your post may have helped me, so I\'ll suggest this:
    In the VST Inputs section, try turning off a few inputs, Cubase will usually ask you whether you want to reassign them, try it and see what happens.

    DanS

  4. #4

    Re: Wacky behavior with Layla24/VST5 and bus assignments

    Hi Dan,

    I believe you\'re right. Cubase doesn\'t seem to need those inputs assigned to *use* those inputs....So the only input checked is 7/8 which is for GigaSampler

    So I\'m happy that GigaSampler, Layla24, Cubase VST5 and directX plugs are all working together....

    I also had to recreate my def.all file as that would get corrupted from the earlier settings....

Go Back to forum

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •