• Register
  • Help
Page 1 of 5 1234 ... LastLast
Results 1 to 10 of 42

Topic: Trilogy/Atmosphere bug

Share/Bookmark
  1. #1

    Exclamation Trilogy/Atmosphere bug

    A word to the wise before spending your dough...

    TRILOGY and ATMOSPHERE *CANNOT EVER* PLAY ON TIME IN NUENDO UNDER ANY CIRCUMSTANCES,
    nor in Cubase SX if the software is set to the default output, "Multimedia ASIO" driver.

    The notes (sounds) are both offset (delayed) and truncated. THERE IS NO WORKAROUND in Nuendo.

    Higher buffer settings reveal *greater* offset and truncation, but Trilogy and Atmosphere can NEVER, EVER play on time in Nuendo or SX (when using the Multimedia ASIO driver).

    Spectrasonics' position is that this is a Steinberg problem, even though this issue occurs in *ALL* UVI-based products.

    Caveat Emptor.

  2. #2

    Re: Trilogy/Atmosphere bug

    I use both extensively in SX3...no problems.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Los Angeles
    Posts
    107

    Re: Trilogy/Atmosphere bug

    Atmosphere and Trilogy work just fine in Nuendo here. Used them all last week on sessions.

    However, we only use the asio drivers designed for the cards here. As strongly suggested often by the Nuendo manuals. Standard multimedia asio is a shake-your-head-not-a-great-choice-for-driver as per the notes to that effect outlined in the Nuendo manuals.

    Hey...isn't this thread a rerun?

  4. #4

    Re: Trilogy/Atmosphere bug

    Quote Originally Posted by mirage
    Atmosphere and Trilogy work just fine in Nuendo here...
    No, they don't. Unless, of course, you are on a Mac. If you are on a PC, your ears suck.

    This is from the moderator of the Cubase forum:

    http://forum.nuendo.com/phpbb2/viewt...?p=83479#83479

    This is from the deveolpment team:

    http://forum.nuendo.com/phpbb2/viewt...?p=83950#83950

  5. #5

    Re: Trilogy/Atmosphere bug

    Quote Originally Posted by enharmonic
    I use both extensively in SX3...no problems.
    Makes sense. Correct and true.

  6. #6

    Re: Trilogy/Atmosphere bug

    Seriously dude, kindly STFU. It's getting old.

  7. #7

    Re: Trilogy/Atmosphere bug

    I use both too, in SX2 on a PC, no problem.

  8. #8

    Re: Trilogy/Atmosphere bug

    Quote Originally Posted by scalp
    I use both too, in SX2 on a PC, no problem.
    It only shows up in SX3 if you use the default driver: "Multimedia ASIO". If you use your sound card's ASIO driver in SX3, it works fine -- which is why I am stuck in SX3 for mixing right now. Nuendo always has the problem, no matter which driver you use so I am shut out of Nuendo for the moment.

    When I tested SX2, I didn't get around to trying the Multimedia ASIO driver, but it worked fine on my regular sound card driver.

    Hope that clears up any confusion.

  9. #9

    Re: Trilogy/Atmosphere bug

    Quote Originally Posted by Thunder
    Seriously dude, kindly STFU. It's getting old.
    He's playing you.

    He's using you.

    He wants this thread on top.

    He's trying to keep his issue front and center.

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Los Angeles
    Posts
    107

    Re: Trilogy/Atmosphere bug

    ..........."No, they don't.....if you are on a PC your ears suck...."

    Someone should make Fredo the honorary moderator here so he can lock this topic every time this guy posts it.

Go Back to forum

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •