• Register
  • Help
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Topic: Advice Needed

Share/Bookmark
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    May 2000
    Location
    Ojai, California
    Posts
    305

    Advice Needed


    Ive been running GS successfully for quite a while and then......
    about 2 weeks ago, I noticed the icon for GS had changed to a little rocket ship.
    Now, I would have thought that myteriously charming except at about the same time
    1. I began to experience strange crashes
    2. When I would trigger a note, no matter what sample, I began intermittantly
    getting the faint sound of the sample but mostly course, low, gravelly distortion.
    3. And now, its not intermittant but constant.
    4. The little rocket ship icon is constant now. No matter what, I cannot get the
    default icon to appear even though it shows up in the properties menu. So......

    I have done complete uninstalls and reinstalls twice ( according to Tascam directions). I have considered that perhaps the icon issue is merely coincidental and not related to the real problem of not being able to use the program at all right now.
    I wondered if maybe my Delta 1010 had taken a dump, etc, etc. But it works flawlessly on VST Instruments, etc.

    So it is really starting to seem that GigaStudio has a problem, Or rather I do. And I, for the life of me, dont know how to fix it. Please help.


    A fully optimised AMD Atlon 1.4, 1Gig Ram etc., etc..Win 98SE
    PS. Have run Norton Utilities to check for system malfunctions and all that.
    Everything clean as a whistle
    Thanks in Advance
    Runamuck

  2. #2
    Moderator
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    Chandler, Arizona
    Posts
    4,045

    Re: Advice Needed

    Have you scanned for viruses? I\'ve seen icons change after files have been modified by a few viruses.

  3. #3

    Re: Advice Needed

    Also, check in your installed programs and see if you have a program called Comet Cursor installed. If so, remove it. That has been known to cause problems, and it installs without you knowing about it.

    Good Luck.

  4. #4

    Re: Advice Needed

    I second what Vertigo said about Comet Cursor..that\'s what it sounds like. You should be able to find it in Add/Remove Programs and uninstall it.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    May 2000
    Location
    Ojai, California
    Posts
    305

    Re: Advice Needed

    Checked for Comet Curser and found nothing.
    Checked for Viruses too....nothing. I discovered though that in the GS properties
    menu it mentions that one of the versions of
    GS is names Apollo. The icon Im getting looks
    suspiciously like an Apollo Rocket.
    And it also said that the version I have is
    Beta. But Ive had this program for quite a while (GS96) and have never had problems (at least like this) with it before.Anyother suggestions?
    BTW...I really should have posted this under the software heading...sorry. But I know all
    the most knowledgable folks hang out here alot.
    Runamuck

  6. #6

    Re: Advice Needed

    Hi,
    Well, no pun intended but something has definately run amuck. ;-)

    I would recommend:

    1) At a minimum, uninstall and reinstall GS96.

    2) If it\'s been awhile since you installed Windows, then I\'d consider a complete rebuild of the OS followed by reinstalling GS96.

    Something has definately gotten on your machine and made a change. Hopefully it\'s not too dangerous, but no reason to let it live any longer.

    Cheers,
    Mark

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    May 2000
    Location
    Ojai, California
    Posts
    305

    Re: Advice Needed

    Bump

  8. #8

    Re: Advice Needed

    Sorry for the delay in answering this one...

    Actually this is an easy one. This has to do with your video card actually. I\'ll bet you changed your monitor resolution recently didn\'t you....possibly to a large pixel size? Let me know what your monitor settings are set to.

    Donnie

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    May 2000
    Location
    Ojai, California
    Posts
    305

    Re: Advice Needed

    Hi Donnie,
    Actually I did but then changed it back. It was and is 800X600

  10. #10

    Re: Advice Needed



    Set it to 1024 x 768.... that should fix it.

    Donnie



Go Back to forum

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •