• Register
  • Help
Results 1 to 4 of 4

Topic: Heavyocity eratic sync problems (arpeggiator)

Share/Bookmark
  1. #1

    Heavyocity eratic sync problems (arpeggiator)

    Hi All:

    I was wondering if anyone using Heavyocity is having the same problems I am.

    With most of the sounds based on the arpeggiator, I find that they don't sync consistently, if at all. Triggering the patch can make it anywhere from being in sync, to an entire quarter note off. And for the times it does start in sync, it often drifts off of the beat midway through.

    I am using it in Kontakt 2.2, standalone.

    I DON"T at all get this problem with the sample based loops. Those are always right in sync.

    Paul
    "International Award Winning Arabic Fusion"
    www.ajmusiconline.com

    2xMac Pro 2.66, OS 10.4.9,Pro Tools 7.4.8,Waves Plat,Altiverb
    4xVisionDaw PC,NI Komplete, All Play 1.2.5 Libraries

  2. #2

    Re: Heavyocity eratic sync problems (arpeggiator)

    Hi Paul,
    This is very surprising! When you load the preset, do you set the input quantize? Also, since you are running the Kontakt 2.2 in standalone, what are you syncing to? Also, are you running Kontakt 2.2.4?

    We ran a series of tests with the ARP presets,
    -we set the Kontakt Metronome to 120, then tested the ARP instruments using no input quantize, in-quant 1/16th notes, in-quant 1/8th, and so on. The presets held the beat without issue.

    If possible, could you email us an audio file of what you are experiencing?

    Hopefully we can get this resolved for you quickly.
    All The Best,
    -Ari
    HEAVYOCITY
    "Sample Your Future"
    http://www.heavyocity.com/

    Join us on Facebook: http://www.facebook.com/profile.php?id=48775138833
    Join us on Myspace: http://www.myspace.com/heavyocitymedia

  3. #3

    Re: Heavyocity eratic sync problems (arpeggiator)

    Quote Originally Posted by Heavyocity Media View Post
    Hi Paul,
    This is very surprising! When you load the preset, do you set the input quantize? Also, since you are running the Kontakt 2.2 in standalone, what are you syncing to? Also, are you running Kontakt 2.2.4?
    Hi Ari. Thanks for the response. I have never touched the input quantize button.

    Anyway. I was using Evolve in Kontakt 2.2.1, not the Kontakt Player.

    So I tried using the Kontakt Player 2.2.4 within V-Stack and it works perfectly now.

    For future reference, is it supposed to work within Kontakt 2 (not the player)

    Thanks Again! It really is a great product.

    Paul
    "International Award Winning Arabic Fusion"
    www.ajmusiconline.com

    2xMac Pro 2.66, OS 10.4.9,Pro Tools 7.4.8,Waves Plat,Altiverb
    4xVisionDaw PC,NI Komplete, All Play 1.2.5 Libraries

  4. #4

    Re: Heavyocity eratic sync problems (arpeggiator)

    Hi Paul,

    Thanks for the kind words! EVOLVE will work in Kontakt 2 or the Kontakt 2 player. I have heard that there were sync issues (mainly with the Kontakt 2 internal step sequencer) on the earlier iterations of Kontakt 2. If you upgrade to Kontakt 2.2.3 or 2.2.4 it should fix the issue.
    Glad everything is up and running.
    All The Best,
    -Ari
    HEAVYOCITY
    "Sample Your Future"
    http://www.heavyocity.com/

    Join us on Facebook: http://www.facebook.com/profile.php?id=48775138833
    Join us on Myspace: http://www.myspace.com/heavyocitymedia

Go Back to forum

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •