• Register
  • Help
Results 1 to 4 of 4

Topic: Lost Note Sound in Score View GPO4 with Sonar 8.5 Producer over Window-7/64

Share/Bookmark
  1. #1

    Lost Note Sound in Score View GPO4 with Sonar 8.5 Producer over Window-7/64

    Hi,

    I posted this problem on the Cakewalk forum last Saturday. Lot's of looks but no replies in 3 days. I am using GPO4 and Sonar 8.5 over Windows 7/64. I use Score View mostly for composing with frequent tweaks in Event View. I need to hear the note when left-clicking a note when in Score View. When I have only one track, it works. But once I get two or more tracks, I can no longer press on a note and hear it. When I press play, I usually hear all notes but sometimes notes will not turn off and I can get several notes that stick on like our church pipe organ does sometimes when the weather is cold. Does anyone have any insight into these problems?

  2. #2

    Re: Lost Note Sound in Score View GPO4 with Sonar 8.5 Producer over Window-7/64

    Investigate:


    • does the note has velocity greater than zero?
    • using ARIA player? when starting and stopping lots of times shortly one after another, sometimes you can get that ever continuing sound (at least I had).
    • modwheel set for those other tracks (CC#1)?


    I never compose using the Score View, so I don't have any experience with it and use it only for corrections. I cannot think of anything else, maybe somebody will help you any further.

    Greetings and success,

    Raymond

  3. #3

    Re: Lost Note Sound in Score View GPO4 with Sonar 8.5 Producer over Window-7/64

    Hi Raymond62,

    Note velocities are all 100%. I am using the Aria Player to generate sounds. I am not starting and stopping quickly like you say. As for the modwheel, I haven't ever dealt with it but it shouldn't matter because it works and then it doesn't.

    I have played with it some more and have a better understanding now. My test project has five tracks, all string sections. When I press on a note in Staff View, I hear the note. I then play the piece by pressing the Space Bar and then I stop it after four measures by pressing the Space Bar again. The time indicator goes back to the beginning of the piece. I then can't hear sound after pressing any note. If I exit Sonar and then re-run it, I can then play individual notes once more until I play the piece. After that, I can't hear the notes any more when I press them.

    Cakewalk tech support finally came back with a reply containing two useless suggestions. They also said that sometimes there are problems using audio that is integrated into the motherboard which is what I have. Maybe this is the problem. My old system XP/32 used integrated audio and I never had this problem before.

  4. #4

    Re: Lost Note Sound in Score View GPO4 with Sonar 8.5 Producer over Window-7/64

    Good morning Pablo,

    ... and this may help.



    When doing Zero Controllers when play stops, all controllers set are back to zero.

    Raymond

Go Back to forum

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •